Corporate Menu

 
 



Corporate Menu

 

 

Valspar
Chicago, IL | 45,000 square feet

Having resided in their existing Wheeling facility for over 20 years, Valspar looked to Whitney to create an innovative corporate office that reflected their current brand image with a Chicago address. Valspar is known as an “authority on color” in the coatings industry and they wanted their space to reflect that image. The move to a new facility presented them with an opportunity to brand their space in a way that made their employees proud of the product they provide and the company they work for.


 

 

Valspar
Chicago, IL | 45,000 square feet

One of the goals of the new space was to tell a story about color. From the moment you enter the space you are embraced by vibrant colors of light reflecting off of varying paint finishes. Light, being a fundamental element of color, is used to transform the color of the elevator lobby every 60 seconds through the use of linear LED cove lighting. Upon entering the reception the story further develops through the use of tone on tone random stripes beginning at opposite ends and culminating at the center of the room in a colorful display: an overview of accent colors used throughout the space.

 

 

Valspar
Chicago, IL | 45,000 square feet

The overall architecture of the space was kept clean and neutral 
in color, serving as a backdrop for the punches of color throughout the office. Feature walls showcasing some of Valspar’s vibrant colors were personalized by members of Valspar’s staff who provided anecdotes of the feelings each color evoked. Whether the color Fall Leaf found you daydreaming of bonfires and cozy sweaters or the color Taxi instantly transported you to a busy city street, each feature wall gives insight into the story behind how these color names came to be.

 
 
 



Corporate Menu

 
 



Corporate Menu

 
 



Corporate Menu

 
 



Corporate Menu

 
 



Corporate Menu

 
 



Corporate Menu

 
 



Corporate Menu

 

 

Valspar
Chicago, IL | 45,000 square feet

Columns throughout the space were made to resemble a sleeve from a paint selector fan deck, representing the gradation in a particular color family, each displayed with their respective color name and number. The success of this space was greatly attributed to the use of products from the entire Valspar product family. Employees are able to work amidst the very products they have had a hand in creating. There is now a greater sense of ownership, not only of their products, but of the space itself.